kkkk
 

Kupa e futbollit e shqiptarëve të Kebekut ishte një nga ngjarjet më e madhe kulturore e sportive që shqiptarët që jetojnë në Montreal dhe rrethina kanë zhvilluar. Lexoni artikullin këtu poshtë si dhe fotot e aktivitetit

Shqiptarët e Montrealit, Kanada, zhvilluan kupën e parë të futbollit (lexoni...)

 

Joe & Andi

Andi dhe Joe

Andi dhe Joe

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ambasadorja Petoshati me organizatorët e kupës

Kryetari i Bashkësisë Shqiptare të Kebekut në Montreal z. Kujtim Ismaili duke folur në hyrje të aktivitetit

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Fëmijë i veshur me simbole kombëtare

Ekipi Tirona

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Tirona

Z. Ajet Nuro dhe ambasadorja Znj. Elida Petoshati

 

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Besëlidhja

Një nga aktivistët e komunitetit shqiptar dhe sponsor i aktivitetit z. Rikard Shpori më shoqërinë e ambasadores Petoshati dhe djalit të tij Bepardo

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Publiku duke ndjekur aktivitetin

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ambasadorja Elida Petoshati dhe konsulli z. Taip Sulku duke ndjekur aktivitetin me publikun

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Taraboshi duke pozuar me ambasadoren Petoshati dhe konsullin Sulku

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Vllaznia duke pozuar me ambasadoren dhe konsullin para fillimit të ndeshjes

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Kastrioti

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Ferizaj para ndeshjes në shoqërinë e ambasadores znj. Elida Petoshati

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi finalist Ferizaj, pak para finales

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi finalist Tirona, para fillimit të ndeshjes duke pozuar me bluzat e dhuruara nga organizatorët

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Dy ekipet finaliste. Organizatorët e aktivitetit kishin menduar për ekipet finaliste dhe finalja u zhvillua me bluza me simblole komëtare

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Pamje nga ndeshja finale mes ekipeve Tirona dhe Ferizaj

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Tifozët e ... Tironës...

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Joseph dëshironte të ishte ai që do t'u dhuronte kupën fituesve...

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Joseph i dorëzon kupën kapitenit të ekipit fitues z. Rezart Trebicka

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Një nga drejtuesit e ekipit fitues z. Genci Trebicka

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kapiteni i Tironës duke ngritur në krah një nga drejtuesit teknik të ekipit z. Sokol Allushi në shenjë mirënjohjeje për përgatitjen që i bëri ekipit duke e çuar në fitoren historike të kupës së parë të organizuar nga shqiptarët e Montrealit

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Z. Musa Shega duke pozuar me kupën

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Z. Musa Shega dhe z. Besnik Bashi

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Tirana i cili fitoi kupën duke u bërë ekipi i parë që meriton këtë trofe.

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Ekipi Tirona ... shend e verë ...

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kryetari i Bashkësisë Shqiptare të Kebekut në Montreal që luajti një rol të madh në organizimin e kupës dhe në relizimin e saj duke gjykuar disa ndeshje mes tyre dhe atë finale

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Aktivistë dhe drejtues të komunitetit shqiptar në Montreal. Nga e majta në të djathtë zotërinjtë Besnik Qendro, Kujtim Ismaili, Rikard Shpori, Besnik Bashi dhe Genci Trebicka

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Aktivistë dhe drejtues të komunitetit shqiptar në Montreal me ambasadoren Elida Petoshati. Nga e majta në të djathtë zotërinjtë Besnik Qendro, Kujtim Ismaili, zonja Elida Petoshati, zotërinjtë Rikard Shpori, Besnik Bashi, Genci Trebicka dhe Musa Shega

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Aktivistë dhe drejtues të komunitetit shqiptar në Montreal. Nga e majta në të djathtë zotërinjtë Laze Leskaj, Besnik Qendro, Kujtim Ismaili, zonja Elida Petoshati, zotërinjtë Rikard Shpori, Ajet Nuro, Besnik Bashi, Genci Trebicka dhe Musa Shega

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011

Kupa e futbollit, Montreal 2011


Njoftimet e bëra para aktivitetit:

4 qershor 2011

Mirëmbrëma të gjithëve!

Nesër është dita e shumëpritur e kupës së futbollit. Lajm i mirë: Edhe koha është me ne. Pra nuk do të ketë shi...
Jeni të lutur të vini me familjet tuaja. Rreth fushës ku do zhvillohen aktivitetet ka tavolina ku njerëzit mund të ulen dhe të hanë.
Lajmi tjetër që do të doja të ndaja me Ju është pjesmarrja e amabasadores së re të Shqipërisë në Kanada zonjës Elida Petoshati.
Së fundi, faqet e verdha janë në linjë ku Ju mund të gjeni dhe formatin PDF për t'i printuar.
http://yp.albemigrant.com/
Ju përshëndes dhe mirupafshim nesër,
Ajet


 

1 qershor 2011

Javën e kaluar u kompletua lista e ekipeve pjesëmarrësn në kupën e futbollit të Shqiptarëve të Kebekut në Montreal. Ekipet pjesëmarrës janë: Kastrioti, Flamurtari, Vllaznia, Besëlidhja, Teuta, Ferizaj dhe Taraboshi. Gjithashtu, u hodh shorti mes ekipeve që do të diskutojnë kupën e futbollit të shqiptarëve të Kebekut në Montreal. Kështu shorti i ndau ekipet në këtë mënyrë:

Faza e parë:

1. Taraboshi - Besëlidhja

2. Tirona - Flamurtari

3. Vllaznia - Kastrioti

4. Ferizaj - Teuta

Faza e dytë:

Fituesi i ndeshjes Taraboshi - Besëlidhja (Grupi 1) do të ndeshet me fituesin e ndeshjes Ferizaj - Teuta (Grupi 4); Fituesi i ndeshjes Tirona - Flamurtari (grupi 2) do të ndeshet me ekipin fitues të ndeshjes Vllaznia - Kastrioti (grupi 3)

Faza e tretë dhe finale do të jetë ndeshja mes dy ekipeve fituese të fazës së dytë.

Teknikisht, ndeshjet eleminuese do të jenë 2X20 minuta dhe nëse nuk ka fitues do procedohet me 3 penallti për ç'do ekip. Nëse përsëri nuk ka fitues do procedohet me nga një penallti deridsa të kemi një fitues.

Aktiviteti do filloj në orën 11 në parkun Jarry.


View Larger Map

Përbërja e ekipeve në datën e sotme:

KASTRIOTI:

1. Muharrem Kelmendi (P)

2. Hyzri Sinani (C)

3. Imri Murmullaku

4. Naser Veseli

5. Armend Domi

6. Arsim Regja

7. Sul Blakaj

8. Adis Ferati

9. Gazmend Januzi

10. Ilir Selimaj

11. Lorik Muhaxhiri

K. F. FERIZAJ

1. Zaim Imeri (P)

2. Selami Sejdiu

3. Besnik Halili

4. Brahim Sejdiu

5. Bedri Ramadani

6. Gëzim Drenica

7. Gëzim Sahiti

8. Ajet Bajrami (C)

9. Rafet Sejdiu

10. Gëzim Sejdiu

11. Abedin Sejdiu

Trajner Ruzhdi Ahmeti; Ndihmës trainer Sejdi Sejdiu & Enver Sejdiu; Agjent Shaqir Alia

TARABOSHI

1. Ismet Zaganjori.
2. Gezim Shabani.
3. Bujar Bashi.
4. Besnik Bashi.
5. Ardjan Cela.
6. Artan Kraja.
7. Rubin Karapici.
8. Arben Duraj
9. Ardjan Tropojani
10. Ilir Miloti
11. Ilir Torozi.

Ajet Nuro


 

17 maj 2011

Sot, përfundimisht u rezervua fusha ku do të zhvillohet kupa e futbollit. Gjithashtu kemi edhe emrat e shumicës së ekipeve. Kështu pas Kastirotit dhe Flamurtarit, ekipet e tjerë kanë emrat Teuta, Besëlidhja, Vllaznia dhe Ferizaj, foton e të cilëve mund ta shini këtu poshtë.

Ajet Nuro


12 prill 2011

Kupa e futbollit e shqiptarëve të Kebekut – Montreal 2011

http://albemigrant.com/kupa/


Njoftim i rëndësishëm rreth kupës së futbollit


Përshëndetje!

Ditën e dielë pata një takim me disa miq dhe aktivistë të komunitetit këtu në Montreal për të diskutuar rreth kupës së futbollit që do të zhvillohet këtu në Montreal në datën 5 qershor 2011. Dua t'ju njoftoj se për këtë çështje ka diskutuar edhe kryesia e shoqatës që mbështet nismën dhe do të marr pjesë në organizimin e aktivitetit.


Para se t'ju prashtroj mendimet e dala nga mbledhja e mësipërme dua t'ju theksoj se aktiviteti ndonëse ka tuitullin « Kupa... » nuk është një thjeshtë një ndeshje futbolli. Aktiviteti në fjalë do te jete nje aktivitet i shume llojshem në formë pikniku për familjet shqiptare qe banojne ne Montréal dhe rrethinat e tij; ndeshje futbolli midis ekipeve qe luajne aktualisht ne Montréal dhe ekipeve që janë duke u formuar enkas ku për ekipin kampion do te kete nje kupe dhe shperblim; përurimi i faqeve të verdha për bizneset shqiptare në Montreal si dhe numra telefonash të rnevojshëm.  Ja disa nga sugjerimet që do të desha të ndaj me çdonjërin nga lexuesit e këtij mesazhi.


  • Ekipet që duan të marrin pjesë në aktivitet duhet të regjistrohen deri në fund të muajit prill.

  • Ndeshjet nuk do të zhvillohen në format standard 11vs 11 por 7 vs 7. Terreni i rregullt i futbollit do të ndahet në dy pjesë për të zhvilluar 2 ndeshje në të njëjtën kohë.

  • Çdo ekip do të furnizoj një kontribut prej 10$ për minimumin e lojtarëve në fushë (7) për një total prej 70$ për ekip që do të shërbejnë për organizimin e kupës dhe kupën vetë.

  • Çdo futbollist pjesmarrës nëse nuk ka një uniformë duhet të ketë dy bluza, një të zezë dhe një të bardhë.

  • U fol gjithashtu për gjyqtarë, terrene që mund të jenë një mundësi tjetër veç parkut Jarry, ftasa për personalitete lokale etj etj.

Ana tjetër e aktivitetit do të jetë paraqitja e bizneseve shqiptare. Ja disa sugjerime për këtë aktivitet :

  • Çdo biznes do të kontribuoj me një minimum prej 100$ $ që do të jetë për regjistrimin në linjë (internet) dhe të shtypur të biznesit që përfaqëson dhe do të ndihmoj kështu në krijimin e një publikimi periodik për shqiptarët që jetojnë në Montreal dhe rrethina.

  • Çdonjëri që dëshiron, biznesmen apo jo mund të ndihmoj.


Një mbledhje tjetër do të zhvillohet në datën 8 maj. Programi i plotë i aktivitetit do të bëhett publik në mes të muajit maj. Për të interesuarit na u drejtoni me mesazh në adresën albemigrant@gmail.com ose në numrin e telefonit 514-224-0078


Ajet Nuro

Montreal, më 12 prill 2011


03 prill 2011

Ekipi i katërt pjesëmmarrës, ai që stërvitet në Lasalle, ka foton e vetë tek faqja kushtuar kupës. Shikoni këtu më poshtë...

27 mars 2011

Ekipi i parë nga ekipet pjesëmarrëse që zyrtarishë është "pagëzuar" është ai me emrin "KASTRIOTËT". Urime pra, dhe jemi në pritje të emërtimeve të tre ekipeve të tjera.

Për ata që janë të pranishëm në facebook ftojini miqtë tuaj këtu:

http://www.facebook.com/event.php?eid=102514449833829

Poster i aktivitetit

Ekipi më i madh nga i cili do të dalin dy skuadra është ai që "stërvitet" të shtunën në mbrëmje në kompleksin sportiv në rrugën St-Rock, Montreal

Ekipi KASTRIOTI. Djemtë "stërviten" ditën e djelë në kompleksin sportiv në rrugën St-Rock, Montreal

Ekipit që stërvitet në LaSallë, Montreal

Ferizaj
 

  Ekipi i futbollit Ferizaj (Laval)